Жена, източвала дебитна карта в Русе, е осъдена условно

14:41, 27 авг 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена, източвала чужда дебитна карта, е получила условна присъда от Русенския окръжен съд. Това е станало, след като сключила споразумение с прокуратурата, което решаващите магистрати са одобрили.

Извършителката не е била безработна и имала доходи. Тя успяла да се добере до чужда дебитна карта и до ПИН-кода й, като в споразумението не е посочено, как е станало това. Възползвала се обаче от удалата й се възможност да се докопа до чуждите пари и на два пъти теглила от сметката на титуляра на картата.

Не могла да се облагодетелства задълго от откраднатите суми обаче, защото, след като била заловена, за да получи по-леко наказание, предпочела да върне парите на собственика им. Действията й имали резултат, тъй като се разминала само с 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок.

Възпитателната работа с нея е възложена на полицейски инспектор по местоживеене. Жената трябва да покрие и разноските по делото, които са 67,90 лева – за възнаграждение на вещо лице, които трябва да плати по сметка на Областната дирекция на МВР в Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама