Представят „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ в Русе

07:15, 28 авг 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център- Русе  и отдел „Образование“ на Община Русе организират информационна среща днес, 28 август, от 9,30 часа в зала „Култура“ , ул. „Цариброд“3. На нея ще бъде представен пред директори на детски градини и училища с подготвителни групи проектът за насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“.

До сряда УО на ОП „НОИР“ приемаше становища и предложения по проекта на насоките, така че в най-скоро време се очаква да бъдат публикувани окончателните насоки за кандидатстване и да бъде открита процедурата, съобщават от ОИЦ- Русе.

„Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” има за цел да създаде условия за интегриране в образователната система на деца от маргинализираните групи, вкл. роми и деца от семейства, търсещи или получили международна закрила.                  

Допустими кандидати по процедурата са: общините и районите на общини, детските градини и училищата с групи за предучилищна подготовка, юридически лица с нестопанска цел  с общественополезна дейност. 

Партньорството е задължително условие за кандидатстване. Партньори могат да бъдат: общини, райони на общини, детски градини и общински училища с подготвителни групи, НПО с общественополезна дейност, съобщават още от ОИЦ- Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама