Сандрово вече се радва на нов фонтан

10:58, 29 авг 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов официално откри новоизградения фонтан в центъра на Сандрово днес, съобщиха от неговата администрация.

Проектът е реализиран по програма на Община Русе за развитие на малките населени места и стойността му е 20 000 лв. На събитието са присъствали още народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, Петинка Митева – председател на българската асоциация на пенсионерите в Област Русе, жители и гости на Сандрово.

Кметът Стоилов е поздравил всички присъстващи с новата придобивка, реализирана от екипа на кмета Божидар Стоилов със средстава, осигурени по общинската програма за развитие на малките населени места.

"За първи път Община Русе стартира подобен проект, защото в нашата програма бяхме заложили и поели ангажимент малките населени места ежегодно да разполагат с целеви финансови средства за такива проекти. Догодина ще обновим училището, а към него ще изградим и спортен терен", е добавил Стоилов.

Той е дал начало и на четвъртия фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува". Събитието се реализира с подкрепата на Община Русе чрез Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата.

Тази година се включиха над 500 човека, разпределени в 50 групи. Участниците пристигат от цяла Североизточна България – Силистра, Шумен, Велико Търново, Русе и други. За поредна година от Дубай се е прибрала и Моника Азманска, която е от с. Сандрово и е изпяла народните песни – "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Чи съ трепнали" и други.

Фестивалът започна още в 9 часа сутринта и ще приключи в 17 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама