Включват "пробива Кауфланд" в предизборната битка в Русе (видео)

14:02, 29 авг 15 / Политика 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видео с кадри от изграждането на "пробива Кауфланд" бе разпространено в социалните мрежи. То е заснето с дрон от въздуха и позволява да се проследи напредъка на строително-монтажните дейности по обекта.

Клипът е качен на 28 август в платформата за видеосподеляне YouTube от профил "GERB RUSE" и разпространено от страница "ПП ГЕРБ РУСЕ Област" във фейсбук. Това предполага включването му в предизборната визитка на настоящия кмет Пламен Стоилов, който отново ще бъде издигнат за поста от ГЕРБ.

Припомняме, че т. нар. "пробив Кауфланд" цели да подобри трафика от и за квартал "Родина", като създаде връзка между улица "Чипровци" и булевард "Липник". Той се изпълнява в рамките на 30-милионния проект за "Интегрирана система за градски транспорт на Русе".

Стоилов неведнъж е коментирал, че именно работата по европроектите е сред основните му приоритети и повод да поиска отново доверието на русенци.

Дейностите по "пробива Кауфланд" трябва да са приключили преди ноември, когато съоръжението вече трябва да е пуснато в експлоатация.

Те се изпълняват от консорциум "Еротрансинженеринг", съставен от „Пътинженеринг“ ООД Русе, „П.С.ЕРО“ Русе, „Евротранспроект“ ООД София. Договорът е сключен в началото на 2014 г. и е на стойност 5 705 411 лв. без ДДС.

Същия е срокът и за въвеждането в експлоатация на кръговото кръстовище в близост, в което трябва да се "отвори" подлез за подобряване на придвижването на пешеходци и велосипедисти, както и трафика на автомобили в района.

Дейностите там се изпълняват от консорциум "Монолитпътконсулт груп", съставен от "Пътинженеринг“ ООД от Русе, "Монолит“ АД от Хасково, „Инжконсултпроект“ ООД от Варна и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД. Те включват и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и е сключен на 14 април 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама