Балотаж за кмет и 10 общински съветници целят реформаторите в Русе

12:15, 31 авг 15 / Политика 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатурата за кмет и водачът на листата за общински съветници на Реформаторски блок в Русе бе официално представена днес. Това се случи на нарочна пресконференция в присъствието на народния представител Румен Христов и местните лидери на партиите от РБ.

Както вече съобщихме, кандидатът за кмет на реформаторите в Русе е дългогодишният директор на едно от най-големите училища в България СОУ "Васил Левски" Галин Ганчев. Водач на листата е бившият депутат и няколко мандата общински съветник д-р Теодора Константинова.

"Целта ни на предстоящия вот е добър резултат, по-висок от този на последните парламентарни избори, т.е. над 10 % за листа", заяви Румен Христов.

Уточнено бе, че имената на кандидата за кмет и в листата за общински съветници са постигнати с абсолютен консенсус и без каквито и да е разправии.

Галин Ганчев уточни, че няма намерение да се хвърля в битка, като определи предизборната кампания по-скоро като състезание с конкуренти и опоненти, в което ще играе честно и без нападки. Той изброи и основните си приоритети, сред които е подпомагането на средния и малкия бизнес, подобряване на инфраструктурата, социалната сфера, образованието, културата, здравеопазването, младежката заетост и спорта, както и общинска програма за противодействие на престъпността.

"Целта ни е моята кандидатура да стигне до балотаж", заяви Ганчев в отговор на журналистически въпрос относно евентуална подкрепа за друг кандидат на втория тур.

Той добави, че в местния парламент реформаторите са готови да работят с всички представители на управляващата коалиция и партиите, които я подкрепят на национално ниво - ГЕРБ, АБВ и "Патриотичен фронт".

Водачът на листата д-р Теодора Константинова заяви, че кандидатите за съветници от "Реформаторски блок" ще са компетентни професионалисти в различни сфери. Според нея групата на РБ в следващия местен парламент ще е от не по-малко от 10 души, които ще защитават интересите на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама