ВМРО раздава 100 национални знамена срещу патриотично споразумение, 50% гражданска квота вкарват в листата си "воеводите"

12:22, 31 авг 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По създалата се вече традиция, ВМРО ще раздаде в Русе 100 трибагреника в навечерието на националните празници – Съединението на 6 септември и Независимостта на България на 22 септември. Това съобщи депутатът от Патриотичен фронт Искрен Веселинов.

През последните 5 години, по инициативата „Развей българския трибагреник“, „воеводите“ са раздали над 700 знамена на русенци. Новото през тази есен обаче ще бъде сключването на Патриотично споразумение с всеки от желаещите да получи знамето, обясни Веселинов.

„Сравнително малка е бройката на развените трибагреници от прозорци и балкони в Русе по време на празниците. Затова искаме да стимулираме русенци да се включат в отбелязването на светлите дати и смело да развеят знамето“, каза Искрен Веселинов.

Патриотичното споразумение е напълно символично. В него, всеки, получил националния трибагреник, се задължава да го развее на празника, да го пази чист, свят и неопетнен, пише в подготвения документ.

Знамена ще получат първите 100 обадили се русенци между 9 и 14 ч. на 4 септември на тел. 0886800197 и на 0895332226.

След това, Искрен Веселинов ще започне раздаването на трибагрениците пред Паметника на Свободата в центъра на Русе. Идеята е, получилите флаговете граждани да могат да ги развеят на 6 септември.

50% от листата за общински съветници на ВМРО за предстоящия местен вот пък ще бъде от гражданска квота, съобщи още Искрен Веселинов, който е кандидат за кмет на патриотите в Русе. За целта до края на тази седмица русенци ще могат да предлагат своите кандидати на мейл [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама