Сирийци със статут от Румъния, в българска кола, идваща от Турция, са спрени на Дунав мост за контрабанда

14:58, 31 авг 15 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспектори от Митница Русе заловиха 490 кутии контрабандно пренасяни цигари, съобщиха от институцията. По-голяма част от цигарите са без български акцизен бандерол и са били укрити в кутии с детски комплекти, опаковани като подаръци за малчугани.

Собственици на стоката се оказали двама сирийски граждани с документи за статут на временно пребиваващи в Румъния. В неделя те се явили на трасе „Изход" на ГКПП-Дунав мост с лек автомобил „Пежо" с българска регистрация. След анализ на риска, автомобилът им е бил насочен към митническото хале на ГКПП-Дунав мост за щателна митническа проверка.

Първите 70 кутии цигари митническите инспектори намерили в куфар. Отделно от тях, в красиво опаковани и вързани с панделки кутии с детски трикотажни комплекти, проверяващите открили общо 420 кутии цигари.

Единият пътуващите в автомобила сирийци признал, че цигарите са негови. Закупил ги от безмитния магазин в Турция. Колата с българска регистрация била на техен приятел, който им я заел.

По случая в Митница Русе е образувано дознание, което се води в условията на „незабавно производство". Уличеният в контрабанда чуждестранен гражданин е задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама