Русе и виетнамският град Кън Тхъ договарят провеждане на бизнес форуми

15:56, 31 авг 15 / Политика 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от побратимения на Русе град Кън Тхъ, Виетнам, гостува на местната власт днес, съобщиха от пресцентъра й. Целта на визитата е обмен на информация и подобряване на възможностите за сътрудничество в различни области между двата града.

Кметът Пламен Стоилов запозна гостите с инвестиционния потенциал на Русе, както и със социално-икономическото развитие на общината. Подчертан беше приносът на проектите, изпълнявани от общината, които имат съществено значение за промяна на облика на града.

Гостите проявиха интерес към възможностите за инвестиции в Русе и се запознаха с условията, които се предлагат на инвеститорите тук. Беше договорено и провеждането на бизнес форуми в Русе и Кън Тхъ.

Кметът заяви категоричното желание на Община Русе сътрудничеството между двата града да не остане само на хартия, а да доведе до реализирани проекти.

В края на срещата двете страни си размениха протоколни подаръци.

В дунавския град гостуват г-жа Во Тхи Хоанг Анх, заместик-председател на Народния комитет на населеното място в далекоизточната държава, която води делегацията, както и ключви представители на управата му, ректорът на Техническия и технологически университет в Кън Тхъ, както и посланика на Социалистическа република Виетнам в България Н.Пр. Ле Дък Лиу.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и началникът на отдел „Общинска собственост“ Анелия Георгиева.

Припомняме, на 5 юли беше подписан меморандум за сътрудничество между община Русе и Кън Тхъ в Министерския съвет в София.

Виетнамската делегация проведе срещи и с представители на областната администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама