Млади художници и фотографи се събират на пленер в Русе

06:34, 01 сеп 15 / Култура 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 до 5 септември в Русе ще се проведе Четвърти детско- юношески пленер „АРТ ПРИСТАН РУСЕ”, на тема „ГРАД РУСЕ, БРЯГ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ ХОРИЗОНТИ“. Негови организатори са Училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев” - Русе с финансовата подкрепа на Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”, ВН-социален проект на Еконт и фирма „Булмаркет ДМ“ .

Пленерът има за цел да покаже красотата на река Дунав, русенската природа и архитектура през очите на талантливите деца и юноши и да провокира творческите им възможности. Желанието на организаторите е да се постигне обмяна на опит и идеи между малките творци, което да стимулира тяхното творческо развитие и да им даде възможност да усвоят разнообразни техники в живописта, рисунката, другите видове изобразителни изкуства и фотографията.

Участие ще вземат седем школи по изобразително изкуство и група от млади фотографи от България и Румъния, съобщават още организаторите.

Изготвените творби ще бъдат изложени пред сградата на Доходното здание на 05.09. от 11.00 до 16.00 часа, а след това ще бъдат преместени в Mall Rousse, където ще бъдат на разположение на русенци и гостите на града до края на месец септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама