Пламен Димитров: Осигурени са 20 млн. лв., които ще вдигнат заплатите в средното образование със 7 до 10 %

11:34, 01 сеп 15 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Вчера вечерта заедно с председателя на синдиката на българските учители се срещнахме с финановия министър и получихме уверение от него за 20 млн. лв. за средното образование. С тях ще се финансират заплатите на работещите в средното образование през последното тримесечие на тази година. Очакванията ни са по този начин заплатите да се увеличат със 7-8% до 10 %. Тепърва ще се договаря механизъм за точно изчисление на увеличението. Подобна стъпка ще искаме и на местно ниво."

Това заяви днес в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров преди срещата си със синдикалния актив на региона, на която бяха поканени и кандидати за кметове и общински съветници.

Сред участнците бяха Искрен Веселинов - депутат от "Патриотичен фронт" и кандидат за кмет от ВМРО, Божидар Йотов - кандидат за кмет от БСП, Галин Ганчев - кандидат за кмет от "Реформаторски блок", Камен Милков - кандидат за кмет от "Нова алтернатива за Русе", Мариян Димитров от ПП "Българска левица", настоящи общински съветници от ГЕРБ, ВМРО и др.

"КНСБ винаги организира подобни срещи в цялата страна преди началото на кампанията за местни избори. Започваме от Русе, следобед сме във Велико Търново, а в петък сме във Враца. Искаме кандидатите за местната власт да чуят мнението на синдикалните общности, защото общинските бюджети могат да решат редица важни въпроси по отношение на образованието, здравеопазването, култура, транспорт, и всички останали дейности, в които хората очакват по-добро качество", коментира Димитров.

Той добави, че очаква да чуе от кандидатите ясни визии за икономическото развитие на региона и инвеститорите, които ще бъдат привлечени, за да останат и младите хора тук.

"Настояваме още за подобряване на услугите в сферите на образованието, здравеопазването, транспорта, инфраструктурата и финансовото им гарантиране с отношенията между централния и местните бюджети", каза още президентът на КНСБ, като добави, че оценките ще се правят по делата, а не само по обещания.

В тази връзка той коментира, че са налице и проблеми във фирмата, която отговаря за градския транспорт в Русе, където служителите са недоволни от "начина, по който се организира работното време".

Димитров заяви, че очаква държавният проектобюджет за 2016 г. да бъде разглеждан в последните дни на октомври, заедно с корекция на тазгодишния, поради очертаващите се по негови изчисления между 800 и 900 млн. лв. преизпълнение на приходната част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама