Търговищко-столично обединение с най-ниска оферта за ремонт на моста при Писанец

16:47, 01 сеп 15 / Политика 25 3444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 са отворените ценови оферти за изпълнител на ремонтно-възстановителните работи на моста над р. Бели Лом край село Писанец - при км 34+196 на път І-2 Русе-Разград. Това съобщиха днес от Агенция "Пътна инфраструктура".

Индикативната стойност на поръчката е 5 млн. лв. без ДДС. Средствата са осигурени от бюджета по Аварийната програма на АПИ.

Най-ниската оферта е на ДЗЗД „ОРС-Т” - 4 268 082.32 лв. без ДДС. В обединението влизат софийското „ОРС-Инфраструктура” ООД с управители Маргарита Стефанова Диковска и Огнян Христов Павлов и търговищкото „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД, представлявано от Божидар Стойчев Тодоров, което обаче е собственост на "ИГ Холдинг" АД със седалище в София и адрес за кореспонденция в Търговище, представлявано от Григор Цветков Иванов и Иван Цвятков Иванов.

Името на Григор Иванов нашумя през 2009 г., когато стана известно, че преди края на мандата на тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС с премиер Сергей Станишев, тогава негова компания е успяла да направи изгодна замяна с държавни имоти в София. Чрез фирмата си "Кага Бул" Иванов е заменил 5 ателиета и 2 апартамента в "Манастирски ливади" срещу които е получил от държавата терен от 2.5 дка на столичния булевард "Черни връх", в близост до ресторант "Кошарите", и още четири сгради – бивши гаражи на Министерството на регионалното развитие и блогоустройството.

Интересна подробност е, че фирмата "Кага Бул" е била с една и съща адресна регистрация с градския съвет на БСП в София по това време, а сделката за замяна е с подписа на тогавашния областен управител Тодор Модев.

Останалите оферти за ремонт на моста са на „Пътища и мостове” ЕООД - 4 653 955.60 лв. без ДДС; „Автомагистрали Черно море” АД - 4 422 589.20 лв. без ДДС; „ПСТ Груп” ЕАД - 4 948 296.71 лв. без ДДС; ДЗЗД „Бели Лом”, в което участват: „Калистратов груп” ООД и „Люкос Инженеринг” ЕООД - 4 985 520.67 лв. без ДДС и „Трейс Груп Холд” АД - 4 632 241.24 лв. без ДДС.

С ремонтно-възстановителните работи на съоръжението се очаква да се подобри носимоспособността и дълготрайността на мостовата конструкция, да се повиши безопасността на движението, добро отводняване на пътя и удобството на пътуващите.

Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама