Световни експерти в областта на ринологията идват на конференция в РУ

07:44, 02 сеп 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското ринологично сдружение организира в Русе Есенна научна конференция: Международно училище по ринопластика и Четвърта българо- италианска ринологична среща. Откриването е на 3 септември от 12 часа в Канев център на Русенския университет.

Форумите се провеждат съвместно с факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет и с подкрепата на Сдружение „Образователна палитра” – Русе, Фондация „Русчук” и Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Патрон на събитията е ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Сред гост- лекторите ще бъдат едни от най-влиятелните световни имена в областта на ринологията: проф. д-р Метин Онерджи (президент на Световните ринологични общества), проф. д-р Пиетро Палма (президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия), проф. д-р Дейвид Шерис (възпитаник на Майо Клиник, Рочестър, Минесота, САЩ, носител на международни награди за принос в ринологията);

Проф. д-р Хидеюки Кауаучи (почетен председател на Японското ринологично общество), проф. д-р Хосе Патрочинио (бразилски лицев пластик); проф. д-р Хасан Рамадан (виден детски ринолог с множество патенти и публикации) и др., съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

В двата форума ще се включат участници от 12 държави: Нигерия, Италия, Беларус, Република Крим, Афганистан, Алжир, Великобритания, Албания, Македония, Йемен, Австрия и Грузия. Това са най-мащабните научни изяви на Българското ринологично сдружение, организирани до момента.

По време на Международното училище по ринопластика и Четвъртата българо-италианска ринологична среща участниците ще имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област.

В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и Японското ринологично общество за съвместен научен обмен между УНГ-специалисти от двете държави, практически дейности, специализации на млади учени и др., съобщават още от РУ "Ангел Кънчев". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама