Няколко слети и множество маломерни паралелки ще има в селата на община Русе

16:23, 02 сеп 15 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко слети и множество маломерни паралелки ще има в училищата, които се намират в селата от община Русе. Това става ясно от докладна записка, внесена от кмета Пламен Стоилов. Тя ще бъде гласувана на сесията на местния парламент, която ще се проведе през сепетември.

В община Русе са постъпили множество такива искания с положително становище от Началника на регионалния инспекторат по образование. Те са от директорите на НУ „Васил Априлов“ в село Хотанца, ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Ново село, ОУ „Отец Паисий“ в с. Тетово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Николово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Семерджиево, ОУ „Отец Паисий“ в град Мартен, ОУ „Христо Смирненски“ в квартал Долапите, ОУ „Братя Миладинови“ в Русе, ОУ „Никола Обретенов“ в Русе, ОУ „Олимпи Панов“ в Русе, ОУ „Тома Кърджиев“ и СОУ „Васил Левски“, пак в Русе.

Повечето искания касаят паралелки от първи до осми клас, като само СОУ „Васил Левски“ в Русе иска по една маломерна паралелка за ХІ-и и по една за ХІІ клас. Това е и единственото средно училище, внесло подобно искане. Първата маломерна паралелка ще е с 15 ученици, а втората със 17.

Най-малобройните класове ще са с по 8 деца, те са три – две в ОУ „Г. С.Раковски“ в Ново село и една в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Семерджиево. Паралелка от 9 деца ще има и в ОУ „Отец Паисий“ в Тетово.

По 8 ще бъдат учениците в трети, четвърти и в осми клас, а 9 само в осми. Останалите класове, независимо дали слети или маломерни, успяват да съберат 10 и повече деца.

Маломерните и слетите паралелки ще получат нужното финансиране за провеждане на нормален учебен процес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама