Дават безвъзмездно за няколко месеца на БЧК склад на Хлебозавода

16:50, 02 сеп 15 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от склад, собственост на община Русе, който е бил част от унищожения хлебозавод на ул. „Потсдам“, ще бъде даден за безвъзмездно ползване на БЧК. Това ще се случи, ако общинският съвет одобри предложението на кмета Пламен Стоилов на предстоящата си през септември сесия.

От Червения кръст са поискали да ползват 500 кв. м. от огромното двуетажно съоръжение, за периода от 1 октомври 2015 до 31 януари 2016 г. На поисканото пространство те ще складират хранителни продукти, предназначени за раздаване на нуждаещите се, съгласно списъци, предоставени им от Агенцията за социално подпомагане.

Доброволческата организация изпълнява държавна програма по процедура „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти – 2015“. Искането е внесено на 14 август и допълнено на 19 август.

Целият склад пък е със застроена площ от 1 006 метра и освен двата си етажа има и сутерен.

Преписката е разгледана на 20 ангуст от Комисията по общинска собственост, която е изразила положително становище. За да стане реалност искането на БЧК, е необходимо кметът да бъде упълномощен да издаде заповед за предоставянето на имота и да сключи договор с организацията.

Решението на общинския съвет подлежи на оспорване пред Административния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама