Русенският съд прати за 20 г. зад решетките убиеца от Ветово

17:37, 02 сеп 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наказание от 20 години с първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип постанови Окръжен съд - Русе за Димитър Димитров от Ветово.

Както вече съобщихме, днес бе гледано делото по обвинението на Окръжна прокуратура за убийството, което Димитър извърши на 11 януари т.г., отнемайки живота на съпругата си Желязка по особено мъчителен начин за убитата, с особена жестокост и предумишлено.

Санкцията е доживотен затвор, но вземайки предвид това, че той сам се е предал и е оказал пълно съдействие на следствието по разкриването на престъплението е намалена до 20 г., уточни председателят на съдебния състав Красен Георгиев.

От наказанието се приспада времето, през което Димитров е бил задържан, като постоянната му мярка е "задържане под стража" от първия ден, в който се е предал - 12 януари 2015 г.

Освен това съдът уважи частично исковете на четирите деца, които останаха без майка от по 100 000 лв. кръвнина, като присъдиха баща им да им заплати по 80 000 лв.

На МВР той следва да плати 3 056.46 лв. за разноски по досъдебното производство, а такси във връзка с предявените искове, които ще дължи на съда са 12 800 лв.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок от днес във Апелативен съд - Велико Търново.

На излизане част от роднините на жертвата коментираха, че "е несъпоставимо за измама да се дава присъда 8 години затвор, а за такова жестоко убийство - 20 г."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама