Световни светила в медицината предават и обменят знания в Русе

15:20, 03 сеп 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското ринологично сдружение организира в Русе Есенна научна конференция, която обединява Международно училище по ринопластика и Четвърта българо-италианска ринологична среща. Откриването на форумите бе днес в Канев център на Русенския университет.

Те се провеждат съвместно с факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет и с подкрепата на Сдружение „Образователна палитра” – Русе, Фондация „Русчук” и Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Патрон на събитията е ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Сред гост-лекторите са едни от най-влиятелните световни имена в областта на ринологията, които налагат тенденциите за лечение на заболяванията на носа и околоносните кухини. Доц. д-р Диляна Вичева, председател на Българското ринологично сдружение представи част от тях, сред които проф. д-р Пиетро Палма (президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия), проф. д-р Дейвид Шерис (възпитаник на Майо Клиник, Рочестър, Минесота, САЩ, носител на международни награди за принос в ринологията), проф. д-р Хосе Патрочинио (бразилски лицев пластик), Сергей Карпишенко (най-добрият учен в тази област от Русия), проф. Игнасио Таска от Италия и др.

Медицинските светила споделиха радостта си от възможността да споделят и обменят знания със специалисти с различни виждания и опит в тази сложна материя, като не скриха и добрите си вчечатления от Русе.

"Ринопластиката отговаря както за доброто функциониране на този важен орган, който пречиства въздуха, който дишаме, така и за добрия му вид. С оглед на това значението и предизвикателствата пред ринопластиката са все по-големи. В тази връзка специализациите, практическата подготовка и подобни форуми като този в Русе са много важни за развитието на все повече специалисти в тази област", отбелязаха д-р Палма и д-р Шерис.

В двата форума се включват участници от 18 държави, сред които Нигерия, Италия, Беларус, Република Крим, Афганистан, Алжир, Великобритания, Албания, Македония, Йемен, Австрия и Грузия. Това са най-мащабните научни изяви на Българското ринологично сдружение, организирани до момента.

"Целта е и да привлечем повече вниманието на младите към тази специалност, която към момента не е толкова популярна, но много важна", сподели доц. д-р Вичева.

По време на Международното училище по ринопластика и Четвъртата българо-италианска ринологична среща участниците имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област.

В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и Японското ринологично общество за съвместен научен обмен между УНГ-специалисти от двете държави, практически дейности, специализации на млади учени и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама