Бивш кмет и "майстор на спорта в предизборните кампании" влизат в борбата за местна власт в Русе

17:03, 18 сеп 15 25 Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет и зам.-кмет на Русе Володя Попов отново влиза в борбата за поста. Това съобщи самият той на нарочна пресконференция днес.

Зад кандидатурата на Попов застава Партия "Българска социалдемокрация - Евролевица", на която той е зам.-председател.

Той обаче няма да е част от листата с кандидати за общински съветници на БСДЕ. Уточнено бе, че тя е изцяло гражданска без нито един член на тази или която и да е друга партия.

"Гражданското общество трябва да влезе в определянето на приоритетите на Общината. Това е начинът на мислене на много кметства и общини в Западна Европа, но не и при нас. Партийният живот в този вариант в България трябва да бъде трансформиран", категоричен бе Попов.

Водач на листата на БСДЕ ще е Орлин Танов, който бе определен днес като "майстор на спорта в предизборните кампании". Той е вече втори мандат общински съветник, като в първия случай влезе с мандат от Народняшка земеделска партия "Никола Петков", а във втория - от ПП Земеделски съюз "Александър Стамболийски".

Втори в листата е бизнесменът Теодор Георгиев, който е по-познат като бивш член на ръководството на вече несъществуващия ФК "Раковски" и на ФК "Дунав".

Володя Попов заяви, че програмата му е съвършено различна от всички останали, като отчете, че гражданите задължително трябва да имат по-голяма роля при вземането на всички важни решения в Общината.