Валери Симеонов: Искрен Веселинов е човекът, който може да поведе Русе към успешно развитие

20:28, 05 окт 15 / Политика 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Искрен Веселинов е човекът, който може да поведе община Русе към успешно развитие. Той е пример за професионалист, експерт в работата си, и истински патриот, който освен на местно ниво умее да защитава интересите на гражданите и на национално ниво, както го прави неуморно през последните месеци като народен представител". Това заяви в Русе съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той е в града заедно с лидера на ВМРО и също съпредседател на Фронта Красимир Каракачанов за да заявят подкрепата си за кандидата за кмет на коалицията Искрен Веселинов. 

Пред препълнената зала на Русенската опера Симеонов заяви, че в българския политически живот има ново явление - Патриотичния фронт, който се е доказал като политическата сила, която въпреки всичко е продължила да отстоява и преследва своите цели. "Единствено ние бяхме педантични в предизборните си обещания за отстраняване на кадрите на ДПС от властта, въпреки скромното ни парламентарно представителство", категоричен бе Симеонов. Той изтъкна още усилията за по-строг граничен контрол на границата с Турция, борбата с битовата престъпност, възобновяването на полицейското присъствие в малките населени места, опазването на българските гори и най-вече усилията за конституционни промени за съдебна реформа. 

От своя страна Красимир Каракачанов изрази съжаление, че неговият роден град Русе не се управлява добре, че младите хора бягат в по-големите градове или извън граница, и че липсват нормални условия за развитие. "Омръзна ни Русе да се управлява от една фирма, и един приятелски кръг. Затова не трябва и да повтаряме грешките от предишните избори, когато победата бе открадната от Искрен Веселинов чрез купени гласове и корпоративен вот", заяви той. Каракачанов призова всички русенци "да покажат на самодоволната група хора, че могат да гласуват свободно". 

Кандидатът за кмет Искрен Веселинов също взе думата, като със съжаление констатира, че мислещите хора не са на почит в Русе. Той също критикува управлението от последните години, като обвини управляващите, че са окупирали властта и са разделили всички на "наши" и "ваши". "Необходимо е да върнем морала в политиката, неслучайно инициирахме сред русенци Харта за честно управление, защото всички трябва да имат шанс за успех, а това ще накара хората да се чувстват на място", категоричен бе Веселинов. В тази връзка той сподели своите виждания за бъдещия кметски мандат, в който управлението трябва да е споделено с гражданите, и те да бъдат ангажирани във вземането на важни решения за града. 

Сред приоритетите на Веселинов за едно ново управление бяха посочени грижата за крайните квартали, емблематичния кей, фокус върху икономиката и индустрията, но в пълно съответствие с екологичните норми. 

Малко по-късно русенци имаха възможност да видят оперетата „Прилепът“, която е своеобразен подарък от името на кандидата за кмет Искрен Веселинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама