Форум "Не на дискриминацията" събра експерти в Русе

11:50, 09 окт 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема "Не на дискриминацията" се провежда днес в Русе. Събитието беше открито от доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе. Форумът се организира в рамките на проект „За равни права и възможности“, финансиран по Програма за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Партньори по проекта са Областна администрация – Русе и Фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“. Областният управител изрази удовлетвореност от обстоятелството, че Област Русе бележи значителен напредък в приобщаването на маргинализираните групи от обществото чрез ангажиране на всички заинтересовани страни в прилагането на мерки и дейности за минимизиране несправедливостта сред този рисков профил лица, съобщават от Областната администрация.

С апел „Не на дискриминацията" доц. д-р Бурджиев е стартирал дискусията по проблема. Сред темите на публичното събитие са: интеркултурното образование като средство за толерантност; училище и читалище – равноправни партньори в общата кауза; извънкласни дейности – атрактивен подход за толерантност; представяне на наръчник „Седем стъпки за защита на правата ми“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама