Съдът отмени глоба от 10 000 лв. на хлапак, излъгал, че е ограбен

13:59, 09 окт 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд отмени глоба от 10 000 лева, наложена от Областната дирекция на МВР в Русе на 16-годишен юноша. Причина за санкцията била обаждане на тел. 112, при което непълнолетният излъгал, че е станал жертва на грабеж.

Това се случило на 14 април 2015 г., малко преди полунощ. Младежът изгубил на хазартна игра 20 лева и за да отмъсти на спечелилия, звъннал на 112 и съобщил, че е станал жертва на споменатото престъпление.

Веднага бил изпратен полицейски екип, който пристигнал на указаното от малкия място. Там служителите на реда установили истината и предприели предвидените нормативни мерки за наказване на граждани, които подават неверни сигнали до единния европейски номер за спешни повиквания.

Санкцията била атакувана в съда, който установил, че непълнолетният действително е нарушил правната норма, която влече след себе си сполетялото го последствие, но тъй като не е навършил 18 г. не следва да бъде санкциониран по този начин, а доста по-леко. Така глобата от 10 000 лева била заменена с „обществено порицание“, което ще се изпълни чрез прочитане на присъдата му общинското радио „Русе“.

Решението може да се обжалва пред Административния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама