Техническият секретариат на ТГС огледа ремонта на бул. "Тутракан"

14:55, 09 окт 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместният Технически Секретариат (СТС) на Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния-България 2007-2013 (ТГС Рум.-Бг. 2007-2013), в рамките на Регионалния Офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш за границата Румъния – България (РОТГС Кълъраш), организира посещение на място относно финансираните по програмата проекти днес.

Целта на срещата бе да се представят на представителите на медиите резултатите от изпълнението на проект “Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9”, (МИС ЕТК КОД 115) и по този начин въздействието на Програмата в региона.

Срещата се проведе в Заседателна зала на Община Русе, където представители на СТС в рамките на РОТГС Кълъраш представиха на участниците напредъка на Програмата, същевременно подчертавайки значението и ползите за развитието на граничната зона между Румъния и България.

Представителят на Община Русе, инж. Димитър Наков, представи резултатите и въздействието на проекта върху допустимата зона по Програмата, както и дейностите, осъществени в партньорство с Община Гюргево.

Инвестицията е финансирана чрез Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г. и има обща стойност от 6,8 милиона евро, от които 5,7 милиона евро са от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Целта на проекта бе рехабилитация и модернизация на участъци от булевард „Тутракан“ в Русе и пътя, свързващ центъра на Гюргево и граничен контролно-пропускателен пункт Гюргево – Русе. Освен това проектът имаше за цел да подобри основната транспортна инфраструктура в Еврорегион Русе-Гюргево чрез възстановяване и обновяване на пътища, свързващи основните участъци на Паневропейски коридор за транспорт нр.9, подобряване на координацията на трафика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама