С дискусия за дигиталното бъдеще започна юбилейната конференция на РУ „Ангел Кънчев“

16:29, 09 окт 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С дскусия „Бъдещето е дигитално, готови ли сме да го посрещнем?“ в „Канев Център“ Русенския университет „Ангел Кънчев“ откри днес ежегодната си научна конференция, която през 2015 г. е посветена на 70-годишния му юбилей. Тя се организира и провежда съвместно със Съюза на учените в Русе.

Дискусията се излъчва в реално време в интернет, а каналът за предаването е публикуван на web-страницата на висшето учебно заведение. Участници в нея са акад. Петър Кендеров от Българската академия на науките, Гергана Паси, основател и президент на Дигиталната национална коалиция, Елена Маринова, председател на борда на директорите и президент на „Мусала Софт“ и Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum – стартъп за оптимизиране на мобилни приложения.

Над 400 доклада, 100 от които на чуждестранни учени, ще бъдат представени по време на двудневният форум. Заседанията по секции ще бъдат през втория му ден – утре, 10 октомври, събота. Най-добрите автори или авторски колективи, участници в Научната конференция, ще бъдат наградени от ректора чл. кор. проф. Христо Белоев с грамота и кристален приз “The Best Paper”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама