Областният управител гостува в Гюргево за представяне на отчет за трансгранични проекти

21:14, 09 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният упрвител Стефко Бурджиев взе участие в представянето на отчета на окръг Гюргево за подадените проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния – България. Това става по покана на председателя на Окръжен съвет – Гюргево Василе Мустъця.

На събитието присъстваха Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Русе-Гюргево, Думитру Гаврила – зам.-председател на окръжния съвет в Гюргево, Нику Мардале – директор на дирекция „Международно сътрудничество, стратегии и проекти” в окръжния съвет в Гюргево и Мируна Ефтимиу – зам.-директор на същата дирекция.

Засегната беше темата за възможността третият мост между Румъния и България да бъде изграден в участъка Русе-Гюргево. Василе Мустъця посочи, че въпросът е изключително важен и ще поиска среща с министъра на транспорта на Румъния за оказване на необходимата подкрепа, както и с Камарата на депутатите на Румъния.

По време на гостуването Стефко Бурджиев връчи на председателя на окръжния съвет в Гюргево плакет на Паметника на свободата в Русе и енциклопедия за града.

Мируна Ефтимиу и Нику Мардале пък получиха почетна диплома за оказаната подкрепа в трансграничното сътрудничество и усилията в подготовката и кандидатстването с проекти по Програма INTERREG V-A Румъния – България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама