П. Иванов: Ще работя за гражданите и за един модерен, развит и оптимизиран град Русе!

10:00, 10 окт 15 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уважаеми русенци,

За да можете да направите един истински инфoрмиран избор на 25.10.2015 г, ПП „Глас нарооден“ ще ви запознае чрез интервюта с трима от 16-те си кандидати за общински съветници в Русе.

Един от тях е Пламен Иванов, на 29 години от град Русе. Завършил е РУ “Ангел Кънчев” със специалности “Европеистика” - Бакалавър и “Международно сътрудничество и европейски проекти” - Магистър. В момента се занимава с онлайн маркетинг и работи като SEO мениджър.

Защо решихте да се занимавате с политика?

Защото виждам, че тази държава и голяма част от общините не се управляват добре и бих искал да се опитам да променя това. Според мен България може и трябва да бъде едно прекрасно, модерно и спокойно място за живот и хората вместо да напускат страната да остават тук и да създават семейства и бизнес. За да стане това, не можем да чакаме наготово. Добрите хора трябва да действат, защото цели и идеи без действия зад тях са нищо.

Град Русе се сдоби с нова зала, обновен център, нови площадки... Това не е ли хубаво?

Това разбира се само по себе си е много хубаво, но за да стигнеш до този център, до тази зала, до тези площадки, минаваш през пълни с дупки и разбити улици и тротоари, както и покрай разпадащи се сгради. Това според мен е типичната „българска работа“. Свидетели сме как преди всички местни избори се започва едно масово обновяване на русенския център и изпълнението на други популистки проекти и до там.

Всичко се прави предизборно и на парче. Никой не се грижи за останалите квартали, за улиците, тротоарите, сградите и т.н. Никой не обръща сериозно внимание на икономическото развитие, демографията, социалните грижи и пр. Според мен е по-важно да се направи цялостен план и визия за Русе и да се работи по него. Стига сме строили предизборно и на парче. Нека направим в приличен вид това, с което разполагаме в момента, и чак тогава да мислим за нови и хубави проекти. Никой не мисли за нуждите на хората и кварталите, а това трябва да се промени.

Какви основни проблеми има град Русе и как биха могли да се разрешат?

Например погледнете границата на България, която е лицето на Русе пред чужденците - Дунав мост, митницата и пътищата до там. Пълна трагедия. Пълно е с дупки, липсва адекватна инфраструктура, която да поеме локалния и транзитния трафик. Добре би било дори те да се разделят, за да се облекчи трафика. Огромни ТИР-ове блокират движението всяка сутрин и хората, бързащи за работа, се налага да висят по задръствания. Но не са виновни ТИР-овете, виновна е липсата на инфраструктура.

Инфраструктурата е както мой, така и общ приоритет в програмата на ПП “Глас Народен”. Други проблеми са корупцията, икономическият упадък на града, ниският стандарт на живот, тромавата администрация и управление на общината и много други. Конкретните проблеми са изключително много и е трудно да се изброят всички в тези редове.

Публичните ресурси, както на общините, така и на държавата, се управляват според мен неадекватно и с корупционни цели. Затова гласувайте само за хора, които познавате лично и които смятате, че биха се справили с тези проблеми и не биха злоупотребили с дадената им власт.

Ако искате да разгледате всички приоритети на ПП “Глас Народен”, заповядайте на този линк.

Какви ангажименти ще поемете ако ви изберат за общински съветник в град Русе?

Аз не искам да давам много обещания. Много хора обещават щедро преди изборите, а след това се правят на разсеяни и не изпълняват нищо. Аз мога да обещая едно: Ще работя за гражданите и за един модерен, развит и оптимизиран град Русе!

Това е - ясно, просто и разбираемо. Освен това както аз, така и останалите колеги от ПП “Глас Народен” - Русе, желаем да бъдем очите, ушите и устата на гражданите в общинския съвет. Винаги ще сме отворени за комуникация, идеи или проблеми, издигнати от гражданите, и ще им обръщаме заслужено внимание.

Цялата информация за листата и програмата на на ПП „Глас народен“ Русе можете да откриете във фейсбук страницата на русенската организация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама