"Ex Vino - Ex Veritas" е темата на 12-ия Международен конкурс за екслибрис в Русе

15:25, 10 окт 15 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната библиотека "Любен Каравелов" обяви условията за участие в 12-ото издание на Международния конкурс за екслибрис в Русе. Темата ще е "Ex Vino - Ex Veritas".

Той е отворен за творци от всички националности, без ограничения на възраст и професия. Допускат се всички графични техники, които позволяват тиражиране, обозначени според Международния идентификационен стандарт за ЕХ ЛИБРИС. Авторите могат да участват с максимум три графики по четири копия от всяка.

Изискванията за участие включват попълнен и подписан Апликационен формуляр, достъпен в www.libruse.bg. На гърба на всеки отпечатък се попълва и залепва етикет, приложен към Апликационния формуляр. В случай на промяна на данните от апликационната форма, авторите се задължават да уведомят за това Библиотеката.

В екслибриса трябва да присъства задължително текстът "EX VINO – EX VERITAS", името на автора и държавата, която представя творецът. Могат да бъдат включени допълнително и други знаци, букви, думи и текстове.

Максималният размер на изображението е 130/130 мм, на графичния лист - 150/210 мм.

Графиките се изпращат по пощата до 31.05.2016 г. вкл. Адресът за получаване е - 7000 Русе, България; Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Графичен кабинет, ул. “Дондуков – Корсаков” № 1.

Изпратените творби стават собственост на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе и не се връщат на техните автори. Те влизат в постоянната колекция на Графичния кабинет към Библиотеката, като Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе придобива по силата на и едновременно с правото на собственост върху произведенията и всички останали права по ЗАПСП, в т.ч. правото на свободно използване и публикуване на творбите, в рамките на културната политика на институцията, без за това да е необходимо изрично авторско разрешение, както и без да се дължи каквото и да било възнаграждение за автора. Участието в конкурса е равнозначно на приемане на настоящия регламент от страна на всеки автор, като с подписа си върху Апликационния формуляр същият удостоверява безвъзмездното и безсрочно прехвърляне на правата върху изпратените творби в полза на Библиотеката.

Голяма награда - GRAND PRIX - е на стойност 400 EURO

Всеки участник, отговарящ на изискванията на Конкурса, получава грамота и каталог.

След предварителна селекция авторите ще бъдат представени в каталога само с една творба. Всички получени екслибриси се публикуват на сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе www.libruse.bg.

Селекцията и Наградите се определят от специално избрано за целта професионално жури. Изложба с допуснатите до Конкурса произведения се представя пред русенската публика и пред медиите в периода септември - октомври 2016 г.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама