Лютви Местан: Тервел задава новия политически модел на единението

18:40, 10 окт 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тервел задава нов модел в национален план. Тук се ражда нов политически продукт, който има не само местна, но и национална стойност, заяви пред препълнената зала в читалището в Тервел лидерът на ДПС Лютви Местан.

Централният лъч на ДПС бе в Тервел, за да подкрепи кандидата за кмет Марияна Пасева, издигната от местната коалиция „За нов Тервел”, която обединява ДПС, НДСВ и БЗНС „Александър Стамболийски”. Сред гостите на събитието бяха още зам.-председателят на Народното събрание и ДПС доц.д-р Алиосман Имамов, зам.-председателят на ДПС и АЛДЕ и евродепутат Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ДПС и народен представител от Добрич Рушен Риза.

„В Тервел започва нещо ново. Не зная дали съзнавате, но, онова, което правят тук колегите ми от НДСВ, Земеделски съюз „Александър  Стамболийски“, Движението за права и свободи, това, което правят тервелчани на тези местни избори, задава един нов модел в национален план. Вие раждате един нов политически  продукт, който има не само местна, но и национална стойност. Защото формулата, с която се явява г-жа Марияна Пасева за кмет на Община Тервел, е нещо повече от коалиция. Тази формула представя оптимистичната теория за бъдещето на България – България не на разединението, не на противопоставянето, а България на единението“, заяви Лютви Местан.

Той счита, че българската нация може да бъде единна, само, ако има лидери, които работят за единството. Подчерта, че, макар на последните парламентарни избори ДПС да бе първа политическа сила в общината с вот от 53 %, то не издига партиен кандидат, защото Тервел се нуждае от управление на единението. Лидерът на ДПС заяви, че поема мъжки политически ангажимент, че след като Марияна Пасева бъде избрана за кмет, нито ДПС, нито НДСВ, нито от ЗС „Александър Стамболийски“, ще искат от нея да се държи като кмет на политическа партия. „Тя ще бъде кметът на всички тервелчани и няма да ги дели. Ето това е силата на Марияна Пасева“, заяви лидерът на ДПС. Той бе категоричен, че Тервел се нуждае от ново начало, от нова енергия и това е Марияна Пасева с № 4 в бюлетината. „И, когато я изберете, всички тези политически сили, които стоим зад нея, заедно с тервелчани ще превърнем Тервел в мечтаната, европейска община“, заяви лидерът на ДПС.

Евродепутатът Филиз Хюсменова обяви, че след като Марияна Пасева спечели изборите на 25 октомври, първото й работно официално посещение ще бъде в сърцето на Европа - в Брюксел, с нейния екип, за да се запознае с новите възможности на правене на европейска политика, защото тервелчани заслужават да живеят по европейски, а Тервел заслужава да бъде най-европейския град в Златна Добруджа.

„От години живеем заедно в тази община и искаме този път заедно да си изберем и кмета. Да не се делим на етнически, религиозен или какъвто и да е принцип. В лицето на г-жа Пасева видяхме един експерт, който покрива нашите изисквания – добър човек, добра майка, човек, който е загрижен за тази община“, каза зам.-председателят на ДПС и народен представител от Добричкия регион Рушен Риза.

Марияна Пасева получи подкрепата от областните председатели на ДПС д-р Ердинч Хаджиев, на НДСВ – д-р Георги Желев и на земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Христо Атанасов.   

Кандидатът за кмет от коалиция „За нов Тервел“ Марияна Пасева обяви, че основният приоритет – за нея и екипа й, ще бъдат обикновените малки хора. „Нека всеки един от нас да изисква да бъде приет и уважаван, да бъде уважавано неговото достойнство от всеки един служител. Трябва да има разумно и целесъобразно насочване на публичните ресурси и балансирано за всички населени места, защото всички живеем в тази община – и в града, и в селата“, посочи Марияна Пасева.

„Нека всички ние да спрем да чакаме големите инвестиции, които да дойдат и да ни оправят живота. И да разберем едно нещо – инвеститорите в тази община сме ние самите. Ние самите трябва да подредим своя живот и да изискваме от всички да работят  за нас и за нашето благо. Едва тогава аз и моя екип от млади хора, ние ще можем да осъществим нашата визия, нашите идеи – да възкресим този град и тази община, такива, каквито ги помним отпреди 20 години. Това може да стане, ако ни дадете кредит на доверие и гласувате с бюлетина №4“, призова кандидатът за кмет на коалиция „За нов Тервел“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама