Българска етно-фюжън банда ще представи свой албум в Русе

14:49, 13 окт 15 / Любопитно 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 14 октомври от 21.00 часа в MAX club в Русе българската етно фюжън банда Оратница ще представи втория си студиен албум ФОЛКТРОН, съобщават организаторите на нестандартния концерт. 

Етно-фюжън квартетът, който вкара народната музика в дискотеките, ще разтърси публиката със своята запазена марка - иновативна смесица от български фолклор, шеговити и забавни текстове и модерни жанрове (дъбстеп, дръм енд бейс, трап, хип-хоп), изпълнени на екзотични инструменти – български тъпан и кавал, перуански кахон, и австралийско диджериду.

Присъстващите на концертите ще могат да се насладят на новото шоу, конструирано специално за да носи максимална наслада от живото клубно настроение, в което само в последната година се потопи публиката в множество европейски държави – от Русия и Унгария, до Белгия, Холандия и Великобритания. А бонусът ще бъде и възможността феновете на концертите да бъдат сред първите, които ще се сдобият с физическо копие на ФОЛКТРОН с автографи от членовете на бандата. Всички ще могат да се снимат и с новия „член“ на бандата – Робомир – робот с традиционна фолклорна носия.

Албумът съдържа 9 нови песни и един ремикс от дръм енд бейс дуото High Roll, а специални гости в него са фолклорните майстори Петър Янев (каба-гайда), Пейо Пеев (гъдулка) и Петър Миланов (тамбура), виртуозната челистка Магдалена Петрович, както и певицата Илияна Найденова (Кипри). 

Името на новия албум на Оратница е неслучайна игра на думи, преплитаща в себе си духа на традициите с електронния отзвук на модерните стилове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама