Община Русе с награда за добри проектни практики в трансграничното сътрудничество

16:03, 13 окт 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, в гр. София се проведе награждаване на най-добри проектни практики по програмите за европейско териториално сътрудничество 2007-2013 г., в които участва България. Информацията съобщава прес центърът на местната администрация.

И.д. кмет на Община Русе – инж. Димитър Наков получи наградата, която бе връчена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Два са наградените проекти по Програмата за ТГС Румъния-България - „Съвместно наблюдение на риска по време на критични ситуации в граничния дунавски регион“ и „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе - Гюргево с Паневропейски транспортен коридор 9“.

„Можем да се гордеем с това, което постигнахме по програмите за териториално сътрудничество, както заради ефекта им за трансграничните региони, така и заради партньорствата, които успяхме да реализираме“. Е заявила зам.-министър Деница Николова на конференцията „Европейско териториално сътрудничество в Република България – постиженията водят до нови перспективи“. Тя представи постигнатите резултати и отличи 15 от най-успешните проекти, изпълнени през предходния програмен период, един от които и проектът, по който беше изцяло реконструиран бул. „Тутракан“. Николова благодари на всички партньори и бенефициенти по програмите и им пожела успешна съвместна работа и през новия програмен период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама