Ученици и учители от СОУЕЕ - Русе участват в два международни проекта по програма "Еразъм+"

14:06, 24 окт 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Галерия със снимки Английската катедра се включи в партньорство с 4 училища и 2 организации, съобщават от СОУЕЕ "Св.Константин-Кирил Философ". Участниците в проекта са училища от Португалия, Испания, Италия, Полша и България, а също и от академия „Прометей“ – Англия и фондация „Гулбенкиян“ – Португалия. 

Темата на проекта е „Класна стая на 21-ви век: да посрещнем дигиталната ера с иновации и креативност“. В рамките на проекта, който е с продължителност 2 години, ученици и учители ще се обучават и ще обменят добри практики, свързани с използването на ИКТ в процеса на учене и преподаване. Проектът дава чудесна възможност на участниците да опознаят различни култури и начини на живот, както и да подобрят своите езикови умения.

От 5-10 октомври 2015 г., учители и ученици от СОУ за европейски езици посетиха Испания. По време на работната среща на тема „Интернет и уеб инструменти в класната стая на 21 век“, училищата-партньори от Испания, Португалия, Италия, България, Полша и Англия представиха и обмениха добри практики, свързани с ефективното използване на информационни и комуникационни технологии в учебния процес.

Участниците в срещата посетиха Кадис, един от най-старите градове в Европа с над 3000 г. история, насладиха се на прекрасно фламенко шоу и изумително представление с андалуски коне като по този начин се запознаха с обичаите и културните особености на област Андалусия.

Следващата планирана среща по същия проект е в края на януари 2016 г. в Португалия.

"Construyendo ciudadanía europea a través de la educación mediática" е испански проект по Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, в който участват училища от 6 държави (България, Унгария, Полша, Испания, Норвегия, и Румъния). Основната идея е учениците да създадат късометражни филми по сценарии измислени от тях. Късометражните филми са на теми, които засягат живота на тинейджърите. Създаването на тези филми не само обогатява техничексата култура, но и провокира мисленето, помага на учениците да работят в екип по проект, и не на последно място - да подобрят комуникацията с ученици от друга държава и култура.

Последното пътешествие свързано с проекта беше до Печ, Унгария. Двама ръководители с три ученички от 10В клас участваха в написването на сценарии за късометражни филми. На следващата международна среща през месец март, която ще се състои в България, тези късометражни филми ще се заснемат по написаните сценарии. А през юни, на последната среща в Норвегия, късометражните филми ще се монтират във финален вид с програма за обработка на видео.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама