Откриха Център за изследване на биоразнообразието в природен парк "Русенски Лом"

15:27, 30 окт 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дирекция на Природен парк „Русенски Лом“ при Изпълнителна агенция по горите, откри Център за изследване, обучения, симулация и анализ на биоразнообразието в ПП „Русенски Лом“. Той е реализиран по проект „Дейности по устойчиво управление на Природен парк „Русенски Лом“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013, съобщават от дирекцията.

В навечерието на един от важните празници свързани с българската просвета – Денят на будителите беше открит център, в който да се обучават природолюбители. От тук, в страната и в чужбина,  ще се разпространява информация и знания за всички растителни и животински видове - истинското богатство на ПП „Русенски Лом“. Това е следващ етап от развитие на идеята за създаване на един истински природозащитен комплекс. 

На събитието присъстваха новоизбраният кмет на община Иваново,  представители на „Северноцентрално държавно предприятие” ДП – Габрово, ДПП Персина, РИОСВ-Русе, Бюрото по труда – Русе,  медии, гости от с. Нисово, с. Щръклево и гр. Русе, проектантите, строителния надзор и изпълнителите на сградата. 

Директорът на ДПП „Русенски Лом“ представи проекта, по който се създаде ЦИОСА. От своя страна ид кмета на Община Русе – Димитър Наков и кмета на с. Нисово Корнелия Йорданова отправиха поздравления и изразиха надежда Центърът да се изпълни с живот и много посетители. След тържествения водосвет ученици от ОУ „Хр. Ботев“, с. Щръклево представиха танци, а женската група към читалище „Възраждане 1906“, с.Щръклево изпя две народни песни. Всички гости бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама