Административният съд потвърди решението на ОИК-Иваново за избора на кмет в Червен

14:32, 24 ное 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Административния съд в Русе (АС-Русе) е потвърдил решение на Общинска избирателна комисия в Иваново. С него е обявена за избрана още на първи тур за кмет на Червен Татяна Тодорова от ГЕРБ. Това съобщиха от АС-Русе.

Делото беше образувано по жалба на Иван Иванов от ПП Атака, кандидат за кмет на селото, който посочи множество нарушения на изборния процес, сред които неточно отчитане на действителните гласове и неправилно оформяне на протоколите в Секционната избирателна комисия (СИК).

В хода на производството бяха събрани писмени доказателства и направен оглед на изборния протокол, в който липсват приложени жалби, възражения или заявления. Съдът отчете и липсата на спор между членовете на СИК при отразяване на резултатите от преброяването на гласовете.

От представения в съдебното заседание избирателен списък съдът установи, че вписаните в него данни имат доказателствена сила, не са установени нарушения при съставянето му, липсват и данни за гласували лица извън него.

С тези мотиви съдът намира, че не са налице доказателства, които да обосновават отмяната на оспореното решение като незаконосъобразно.

Решението на Административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд (ВАС) в 7-дневен срок от обявяването му на страните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама