Русенската районна прокуратура ще протестира присъда срещу ексхибиционист, плашил деца

16:40, 24 ное 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Русе ще протестира условна присъда, издадена от Районния съд, с която подсъдимият Милен Й. е признат за виновен в извършване на едро хулиганство. Той е обвинен не само по основния състав, регламентиран в правна норма, но и по един от квалифицираните. Това е съобщено на сайта на Прокуратурата на Република България.

Според държавното обвинение, мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като те се отличават с оособен цинизъм и дързост.

Той е наказан с 2 години условно, с 4 г. изпитателен срок с присъда от 19 ноември, която беше публикувана вчера, но мотивите към нея още не са излезли. Районната прокуратура в Русе не е съгласна с условната присъдата и иска налагане на ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Причината Милен Й. да бъде изправен на подсъдимата скамейка е, че на 14 май тази година на два пъти извършил ексхибиционистични действия. Това станало до сградата на ОУ „Иван Вазов“, където, според описаното в прессъобщението на държавното обвинение, осъденият си събул панталоните и демостративно показвал пред стоящи в близост деца половия си орган.

Той е арестуван още същия ден и му е повдигнато обвинение, като срещу него е образувано бързо производство. С прокурорско постановление е задържан за 72 часа. С определение на съда пък му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но в последствие тя е изменена в „подписка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама