Форум „Дунавската култура и дунавският бизнес–развитие и предизвикателства“ в Русе

06:44, 26 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 26 ноември, от 10.00 часа в Канев Център се провежда форумът „Дунавската култура и дунавският бизнес – развитие и предизвикателства“, организиран от СНЦ „Българска дунавска камара“ и Русенският университет.

Участниците ще обсъждат въпроси, свързани с развитието и предизвикателствата пред българското речно корабоплаване, комплексното използване на естествения потенциал на река Дунав, подобряването на системите за навигация и топохидрографни измервания по реката, дейността на БулРИС, както и някои характеристики на българската морска култура, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Форумът се провежда за втора поредна година и Русенският университет отново е домакин. В дискусиите ще участват преподаватели и докторанти от катедра „Транспорт“ и студенти от  специалностите: „Технология и управление на транспорта“, „Експлоатация на флота и пристанищата“ и „Технологии и логистика във водния транспорт“.

В обсъжданията ще се включат и представители на реалния бизнес, държавните и общинските структури, образователни и научни институции, както и неправителствени организации, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама