Започва Национална джаз среща Русе 2015

06:57, 26 ное 15 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиридесетото издание на Национална джаз среща Русе 2015 година ще се проведе в дните 26-28 ноември, от 18 часа, на голямата сцена в Доходното здание, с подкрепата на  Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“, ОП „Русе арт“ и Клуб на дейците на културата.

Джаз срещата ще започне с концерт- подарък за русенската джаз публика – а именно проектът  „Нарисувай ми музика“. В него изявени русенски музиканти ще представят своята музика, на която ученици от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - художници от класа на Виргиния Пенчева ще импровизират музиката върху платната си, съобщават от пресцентъра на община Русе.

Творческият процес ще има възможност да се проследи на видеостена на сцената. В концерта ще вземе участие младият пианист от училището по изкуствата Николай Димитров, който преди месец спечели Международния конкурс за джаз - Музикални таланти „Американ протеже“.

На 27 и 28 ще се потопим в света на джаза с Живко Петров - трио с класическия квартет Арена Ангел, Ангел Заберски и Александър Логозаров дуо, Турийски Браз Бенд и Петър Салчев. Отново русенска група – Breakpoint на Борис Петров, Антони Дончев 3UP. Финал на срещата ще сложат момичетата от Sentimental Swingers и секстетът на  Михаил Йосифов.

В трите дни на Националната джаз среща Русе 2015 ще имаме удоволствието да се върнем назад във времето чрез една среща с архивите. На 28-и, в Кафе-библиотека „ВН“, от 11 часа, „Арена медиа“ ще ни потопи в изпълненията на наши гости от миналите издания на джаз форума, съобщават още организаторите на събитието.

Ще може отново да се види фотографската изложба на Красимир Стоянов от последната джаз среща с Петър Петров- Парчето 2012 г. Ще представим отново книгата със спомени за него „Свободният полет на духа“. Информация за джаз срещата може да се получи на телефон 0889 303 349, а билети се продават на касата в Доходното здание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама