Представиха романа на Йордан Желязков "В ярката им светлина" в Русе

10:26, 26 ное 15 / Култура 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младият фентъзи белетрист Йордан Желязков събра многобройна публика на премиерата на своята книга „В ярката им светлина”, съобщават от РБ "Любен Каравелов". Русенското представяне на фентъзи романа стана дни след появата на книгата на българския книжен пазар. Уникалността на изданието е в това, че то най- напред видя бял свят на англоезичния пазар чрез една нетипична финансова кампания през световната платформа за групово финансиране IndieGoGo.

След това книгата се появи в България, благодарение на издателство „Ентусиаст” и редактора на изданието Любен Дилов-син, който казва, че тази книга е: „Необичайно зряло фентъзи, където изтърканите сюжети за битката на доброто и злото са пометени от така актуалните днес проблеми на приемането на различния.“

„Развълнуван съм от тази невероятна среща. Щастлив съм, че успяхме да напълним Русенската библиотека с толкова много публика, за което съм Ви благодарен. Аз не съм по приказването, но ще ме оцените по писането и ще се радвам, ако романът ви допадне и ви накара да размишлявате над онова, което съм вложил в текста”, каза пред аудиторията Йордан Желязков.  

За романа и достойнствата на фентъзи повествованието говориха русенският издател Явор Цанев и Младен Милев, студен в РУ „Ангел Кънчев”. Публиката зададе въпроси на писателя за общуването му със света на книгите, за характеристиката на образите и подреждането им в сюжета на книгата.

Романът „В ярката им светлина“ изследва човешките взаимоотношения на ръба на загубата и болката, в пространствата на оцеляването на индивидуалността чрез признаването на всеки избор за достоен и защитен от уважението помежду ни, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".  

В края на срещата Йордан Желязков обеща на Русе и русенци нова книга, над която работи в момента, като възнамерява да я предложи в издателствата през февруари догодина. „За мен писането е 90 процента къртовски труд и 10 процента талант, което не е задължително условие, за да се успее. Искат се упоритост, постоянство и личен мениджмънт на онова, което искаш да продадеш, особено когато става дума за фентъзи”, сподели авторът.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама