Възрастна жена е поредната жертва при телефонна измама в Русе

10:48, 26 ное 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастна жена е станала жертва на измама по схемата за закупуване на техника от роднина, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 25 ноември в Русе, около 11:50 часа, на домашния телефон на възрастна жена се е обадил мъж, когото тя припознала за свой роднина от друг град.

Той поискал от нея да заплати в магазин "Техномаркет" поне 4000 лева, което представлявало половината от стойността на 4 токови трансформатора, които бил поръчал още преди седмица. Мнимият роднина й дал телефонен номер на “управителя на магазина” и я помолил да му се обади, за да се разберат.

Жената позвънила на посочения номер и след като провела няколко дълги разговора с мъж, се договорили да нагласи в плик сумата от 500 лева, с които разполагала в момента и да ги предаде на точно определен служител от магазина, когото посочил по име, а той щял да ги вземе лично от нея.

Малко по- късно когато русенката подготвила исканата сума слязла с парите пред блока, като междувременно по заръка на “управителя” оставила телефона отворен. Долу жената предала парите на непознат мъж, който първоначално се представил с друго име, но когато тя го заразпитвала се поправил и казал името посочено от “управителя”.

В този момент жената не се усетила в какво се забърква и предала парите на непознатия, след което се прибрала в дома си, съобщила на изчакващия на телефона, че всичко е уредено, но когато попитала защо мъжът се е представил с друго име, от отговора, който получила вече се е усъмнила в измамата.

Свързала се е по телефона със своя роднина в другия град и разбрала, че е станала жертва на престъпление. Случаят е документиран и в Първо РУ е започнато дознание, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама