Ученици участват в извънкласни занимания на МКБППМН

12:21, 26 ное 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортни състезания, чествания на годишнини, отбелязване на международния Ден на толерантността, са част от партньорските инициативи между училища в община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), които са реализирани през месец ноември, съобщи Лилия Радева секретар на комисията в Сливен.

Сред проведените събития е отбелязването на 35-та годишнина от създаването на 10 СОУ "Йордан Йовков" със спортни щафети и турнир по народна топка. По инициатива на ученическия съвет е реализиран и поход до ПП "Сините камъни".

 „Своята годишнина отбелязаха и ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри". Като част от празника на крепостта „Туида" се проведоха превантивно-спортни мероприятия с награден фонд - тениски със знака на гимназията и МКБППМН", посочи още Радева.

Денят на толерантността е отбелязан от децата в 7 ОУ "Панайот Хитов" с турнир по шах, а в ПГТО "Д. Желязков" учениците са подредили тематични кътове с характерни за етноса им изделия, облекла и аксесоари. Целта на екипа на гимназията е това да се превърне в традиция за училището.

Успоредно с тези инициативи в училищата са реализирани беседи по Програма, посветена на толерантността сред подрастващите като са дискутирани основни проблеми, които децата срещат в ежедневието си.

Превантивните дейности в училищата, реализирани в партньорство с МКБППМН ще продължат и през декември. Учениците, заедно с техните преподаватели, са подготвили много ателиета за изработка на коледни украси, които ще се използват с благотворителна цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама