Обновиха част от оборудването във възлова ел.станция в Русе

15:43, 27 ное 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалистите на ЕНЕРГО-Про са подменили голям брой изолатори, масло и прекъсвачи средно напрежение във възлова станция "Домостроене" в град Русе, съобщават от компанията. Техниците са монтирали и нови вентилни отводители, с което е подобрен заземителният контур на сградата. По този начин е осигурена надеждна защита от пренапрежения за съоръженията във възловата станция. Ремонтът е повишил и надеждността и качеството на доставяната електроенергия на голям брой стопански и битови клиенти в Източната промишлена зона на града и в района около Дунав мост.

Вентилните отводители осигуряват първична защита срещу пренапрежения, причинени от външни фактори или от неизправност в електропреносната система, обясняват специалистите. Пренапреженията трудно се идентифицират, но имат множество последици върху електрическото оборудване. Те могат да предизвикат неочаквано спиране на работата на уреди и машини или да доведат до електрически и електронни повреди. Вентилните отводители ограничават тези напрежения до безопасни нива и това ги прави особено важни за изправността и безопасното функциониране на електрическата мрежа. Едновременно с това заземителният контур подобрява защитата на съоръжението от мълнии.

Основното предназначение на възловата станция е да разпределя електроенергията. До нея достигат няколко електропровода средно напрежение и излизат по-голям брой електропроводи, които захранват десетки трафопостове. Чрез разпределянето на енергията, което се осъществява във възловите станции, се осигуряват и резервни връзки - алтернативно електрозахранване при изключване на някой от електропроводите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама