„Дунав” с трета поредна победа във Висшата волейболна лига

17:33, 28 ное 15 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболният състав на „Дунав” постигна трета поредна победа във Висшата лига. В среща от петия кръг на първенството във втория ешелон при мъжете русенският отбор се наложи с 3:1 гейма при гостуването си на „Виктория Волей” в Пловдив.

След равностоен първи гейм русенските волейболисти бяха по- концентрирани и точни в отиграванията си в края му и успяха да го спечелят с 25:23. Равностойна беше и втората част. Въпреки изоставането си с 3 точки след второто техническо прекъсване гостите успяха да стигнат до пълен обрат в резултата и отново след 25:23 поведоха с 2:0 гейма.

Домакините имаха инициативата в третата част. Те водеха с 8:4 на първото техническо прекъсване и поддържаха аванса си в резултата до края на гейма, който спечелиха с 25:19.

Пловдивският тим започна по- силно и четвъртата част. „Виктория Волей” имаше аванс от 6 точки след първото техническо прекъсване. До края на гейма обаче русенският отбор доминираше в играта. Гостите стигнаха до обрат в резултата и затвориха частта при 25:23, с което и спечелиха двубоя в Пловдив.

В друга среща от петия кръг на първенството във втория ешелон при мъжете „Черно море” се наложи с 3:0 гейма над „Академик” във Варна. След седмица тимът на „Дунав” е домакин на „Звездец” в среща от шестия кръг на шампионата във Висшата лига. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама