90 години читалище „Христо Ботев 1925“ в с. Иваново

20:59, 28 ное 15 / Култура 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 28 ноември, се навършват 90 години от основаването на читалище „Христо Ботев 1925“, с. Иваново. Поводът беше отбелязан с тържествено събрание-концерт в салона на читалището. Отправената от читалищното настоятелство покана е уважил доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

С думите „90 години основание за гордост“ областният управител се обърна към всички присъстващи на събитието. В своето приветствие той акцентува на неимоверните усилия в дългогодишната дейност на читалището за утвърждването му като храм за културно израстване на местното население. На читалищните самодейци доц. д-р Бурджиев пожела здраве, успешна работа и много бъдещи награди, съобщават от Областна администрация- Русе.

Възхитен от активното и продължително председателстване на Иванка Минчева – председател на читалищното настоятелство от 48 години, областният управител на Област Русе й връчи поздравителен адрес.

Тържествената програма продължи с народни песни и танци, рецитали, литературни композиции и валс, представени от дейците на читалището и завърши с дълго хоро, на което се хванаха участници и гости на юбилейния концерт, съобщават още от Областна администрация- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама