Бюро по труда - Русе набира кандидати за професионално обучение в Германия

11:29, 29 ное 15 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по заетостта набира кандидати за професионално обучение в Германия по програма на правителството „The job of my life”, съобщава русенското звено на агенцията. Конкретните оферти за български кандидати за учебната 2016 година до момента са за 124 работни места, групирани в 8 проекта в различни провинции. 

Специалностите са в различни браншове: гериатричен специалист; индустриален механик; майстор на дървени изделия; работник - металообработване; хотелиер; готвач; градинар със специалност градинарство и озеленяване; златар; мехатроник на хладилна техника; пекар; специалист в търговия на едро; специалист по електроника-енергетика и техническо управление на сгради; специалист по информационни технологии - разработване на приложения или системна интеграция; техник за санитарни и отоплителни инсталации и климатична техника; фризьор; професионален шофьор; специалист по складова логистика; бояджия със специалност оформление и ремонт; стругаро-фрезист; електротехник на машини и съоръжения; фермер; животновъд в областта на говедовъдството.

Програмата има за цел да подпомага включването на младежи от страни-членки на ЕС в професионално обучение в Германия, като предвижда редица финансови стимули, които ще облекчат подготовката и протичането на обучението. Финансово подпомагане могат да получат младежи от 18 до 27 години, завършили средното си образование. Владеенето на немски език не е задължително условиe, но дава предимство.

При проявен интерес кандидатите могат да изпращат автобиография на немски или английски език, както и диплома за средно образование, преведена на немски език, по ел. поща : [email protected] Официална информация кандидатите за професионално обучение в Германия могат да получат на сайта на EURES.

Допълнителна информация по програмата: в ДРСЗ-Русе, Елена Богданова, главен експерт и EURES съветник ([email protected]), както и в дирекциите „Бюро по труда” (ДБТ).

Информационен ден за разясняване на програмата и подробности за кандидатстване организира дирекция „Бюро по труда” в Русе на 3 декември 2015 г., в сградата на ДБТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама