Студенти от РУ получиха сертификати за завършена практика

14:33, 30 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветнадесет студенти от Русенския университет "Ангел Кънчев" получиха сертификати за практическо обучение в Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе (ДРСЗ) от заместник-ректора проф. Велизара Пенчева и директора на институцията Драгомир Николов. Това съобщиха от пресцентъра на местния ВУЗ.

Практическото им обучение е втори етап от съвместната дейност на университета и ДРСЗ-Русе по проект „Студентски практики”. Той е съфинансиран от Европейския социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. През първия етап – юли-август 2015 г., 17 студенти бяха на стаж в ДРСЗ, разпределени според изучаваната от тях специалност.

Повече от 2 800 студенти на Русенския университет са преминали практическо обучение в различни институции и фирми в последните две години, съобщи проф. Пенчева. Те са получили стипендия в размер на 480 лева. Висшето училище има сключени договори с 352 работодателски организации и 790 ментори.

Проф. Пенчева представи проекта „Студентски практики“ и акцентите в него през новия програмен период. До 2017 г. ще бъдат използвани утвърдените вече форми, изградените процедури, уеб платформа, контролни системи и механизми във висшите училища, а за осигуряването на плавен преход и устойчивост на постигнатите резултати се предвижда поддържането и развитието на създадената през 2012-2013 г. информационна система.

Както и в сегашния проект, студентската практика в новия програмен период задължително трябва да е свързана с обучението на студента в съответното професионално направление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама