Ново двойно признание за една от емблемите на Русе

22:20, 01 дек 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емблематичният Гранд хотел "Рига" получи поредно признание тази вечер. Това се случи по време на юбилейните 20-ти Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта, които раздаде Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на празнична церемония в "София Хотел Балкан".

 

На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов и председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

 

За втора поредна година и общо за трети път ресторант "Панорама" на Гранд хотел "Рига" бе отличен в категорията "Гурме ресторант" на годината в България. Наградата получи мениджърът на емблематичното заведение Светлозар Костов.

 

За втори път след 2012 г. Гранд хотел "Рига" заслужи приза в категория "Хотел за събитиен туризъм". Наградата получи мениджърът на комплекса на брега на река Дунав Евгения Петрова.

 

"Благодаря за това високо признание от Асоциацията. Това обаче ни задължава и да продължаваме да преследваме все по-високо ниво. Именно това е и предизвикателството, което нашият екип е приел за основно правило в своята работа. Затова и не мога да не благодаря на целия екип на Гранд хотел "Рига", начело с г-н Николай Йонков, защото именно създаването и сработването на екип с общи цели, съзнаващ значимостта на всеки един от членовете в него е най-важното и същевременно най-сложното предизвикателство пред мениджмънта на всяка компания", сподели Петрова.

 

Всички победители получиха златна статуетка, грамота и предметна награда. През изминалите години УС на БХРА отличи с награди както утвърдени имена в туристическия бранш, така и иновативни концепции, туристически атракции и др. Постигнатите професионални успехи и положителни резултати в сферата на туризма допринасят за утвърждаването на положителния имидж на дестинация България.   

Сред гостите бяха членове на Управителния и Контролния съвет на БХРА, както десетки собственици и управители на хотели и ресторанти от цялата страна. 

 

"Вече 20 години БХРА се утвърди като един лоялен, коректен, професионален патрньор на държавата. Министерството на туризма и аз лично разчитам да продължите с добрата си работа", обяви Николина Ангелкова. 

 

"Хубаво е, когато нещата приключват добре статистически. Очакваме силен туристически зимен и летен сезон. Големият ни проблем е, че министърът на финансите Владислав Горанов не ни дава нужните пари, които искаме да съхраним. Ние ги заслужаваме, министър Горанов", обяви председателят на БХРА Благой Рагин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама