Русенец спечели телевизор от лотарията на НАП с касов бон за 79 стотинки

14:56, 08 фев 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С касова бележка за 0,79 лв. русенецът Георги Георгиев спечели втората месечната награда – 40-инчов 3D телевизор от лотарията на НАП и Министерството на финансите. Това е станало вчера, 7 февруари, неделя, в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, по време на което бяха изтеглени поредните две награди, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

Георгиев е вторият русенец, който за двата месеца от началото на лотарията печели награда – първа бе Росица Пенчева, която на 18 декември 2015 г. взе втората седмична награда, като с фискален бон за 1,70 лв. се сдоби със смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл.

В последния тираж вчера същата седмична награда с бон за 11,39 лв. спечели Лилия Пеева от Попово.

Средностатистическият победител в Лотарията с касови бележки е жител на Варненска област на 42 години с касова бележка за 3,58 лв. е. Това показват данните на късметлиите до сега в играта. Равен е броят на дамите и мъжете, които са спечелили награди, като до момента са станали ясни десет победители – 8 седмични и двама месечни.

От началото на лотарията с касови бележки до момента са регистрирани 12 милиона касови бележки, на стойност 170 млн. лв. Статистиката сочи още, че средно участниците в играта са въвели по 105 фискални бона.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта й и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

От приходната агенция напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама