Международна среща по проект за обучение през целия живот се провежда в Русенския университет

15:07, 08 фев 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневна среща по прокт Темпус „Мрежа за развитие на ученето през целия живот в Армения, Грузия и Украйна“ започна днес в Канев център на Русенския университет, съобщиха от там.

Координатор е висшето училище Линеус в Швеция, като консорциумът включва общо 20 партньора – висши училища, асоциации, предлагащи образователни услуги, както и Министерствата на образованието на Армения, Грузия и Украйна.

Русенският университет е поканен в международния консорциум заради опита си при създаването на виртуални образователни среди и, в частност, при прилагането на иновационните образователни технологии.

Гостите ще се запознаят с Центъра за обучение през целия живот и с виртуалната библиотека на университета, а също и с пилотните виртуални лаборатории за обучение по техническите дисциплини. Ще посетят залите, оборудвани с интерактивни презентационни системи и с видеоконферентни системи. Домакините от Русе ще представят на гостите си технологията на електронното обучение и резултатите от практическото й използване в образователния процес.

По време на срещата ще бъдат обсъдени резултатите от работата на консорциума, които са свързани със съпоставянето на националните образователни политики в Армения, Грузия и Украйна с европейските и изготвянето на препоръки, стратегически и регулаторни рамки за стимулиране на образование и обучение през целия живот, съобразено с потребностите на икономиката и промените на пазара на труда.

На заседанията ще се набележат задачите и дейностите за следващия период, които са насочени към модернизацията на системите за висше образование в трите страни-партньори чрез създаване и оборудване на Центрове за учене през целия живот и обучение на академичния състав, административния и техническия персонал на тези центрове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама