Домът за възрастни хора с деменция в Русе се разширява

12:16, 09 фев 16 25 1467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов корпус с 20 места към дома за възрастни хора с деменция „Приста“ беше официално открит днес, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация в Русе.

На церемонията са присъствали кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, Мариела Личева – директор дирекция „Здравни и социални дейности“ и др.

„Капацитетът на дома остава 120 души, но се разширява с цел удобство на възрастните хора. Строително-монтажните работи, обзавеждането и оборудването на дома възлиза на 320 000 лева, осигурени от бюджета на Община Русе“, е споделила Надка Денева, директор на ДВД „Приста“.

Кметът Пламен Стоилов е припомнил на присъстващите, че само преди малко повече от година на това място е имало една гола поляна. „Гордея се с този екип, който направи така, че Община Русе е водеща в България в социалните дейности“, е допълнил той.

Водосвет е отслужил отец Марин от Русенска Света Митрополия, след което кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров и директорът на дома Надка Денева са прерязали лентата на новия корпус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама