117 русенски складове за билки са се отчели в РИОСВ за 2015 г.

14:46, 09 фев 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До законовоустановения срок 20 януари, в РИОСВ-Русе са постъпили 117 годишни отчета за събраните, изкупени, реализирани и налични количества в складовете лечебни растения през 2015 г., съобщават от регионалната инспекция. 

Само 11 от задължените лица 128, които са регистрирали билкозаготвителни пунктове, не представили годишна справка. При направена проверка в регистрите на инспекцията се установява, че част от тези лица не са представяли годишни отчети и за предходните две години, което означава, че не са извършвали дейност, но не са подали уведомление за закриване на пунктовете. 

От подадените справки е видно, че на контролираната от РИОСВ-Русе територия се добива цвят липа, коприва – листа и корени, мащерка, глог – цвят и плод, змийско мляко,  бъз и др. 

Експертите на РИОСВ-Русе отчитат повишаване на културата на билкозаготвителите и спазване на нормите на Закона за лечебните растения. Затова сочат данните за издадените актове. 

През 2014 г. са съставени 15 акта за непредставяне на годишни справки и два за събиране на лечебни растения без издадени позволителни за ползване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама