Ефективни и условни присъди за отвличане

15:52, 09 фев 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След внесен обвинител акт от Окръжна прокуратура Русе, петима са осъдени за отвличане на 36-годишна жена и искане на откуп 20 000 лв. от съпруга й. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Съдът призна за виновни Йордан Г., Гергина Г, Румен Г. и непълнолетните Симеон Г. и Иво Г. за това, че на 15 септември 2014 г. в Русе, като съизвършители, отвлекли и противозаконно лишили от свобода Гинка С. от дунавския град, уточняват от държавното обвинение в старата столица.

Гергина Г. е призната за виновна и по обвинение, че на същата дата отнела чужди движими вещи – сумата от 400 евро и вещи, всичко на обща стойност 799.33 лева от владението на отвлечената, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила.

За извършеното престъпление Йордан Г. и Гергина Г. са осъдени на 6 години лишаване от свобода при стог режим. Румен Г. също е осъден на лишаване от освобода за срок от 5 години при строг режим. Наказанието на непълнолетните Иво Г. и Симеон Г. е на по 1 година и 6 месеца условно, като през това време са длъжни да работят или учат.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама