Крадец, обрал близък роднина, отива на съд заедно със съучастника си

16:13, 10 фев 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за извършена кражба на вещи от цветни метали, които продали на вторични суровини, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението е срещу Теодор В. и Мирослав А., а престъплението е извършето в нощта на 19-и срещу 20 март 2015 г. в село Николово. Нанесените щети са за общо 230 лева. Теодор В. е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

Двамата мъже се познавали от четири години. Ден преди кражбата Мирослав споделил с Теодор, че негов близък роднина има къща в Николово. В гаража на къщата имало електрически инструменти и вещи от цветни метали, които могат да откраднат.

Великов, който не работел и към този момент бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, се съгласил веднага. Още на следващия ден двамата мъже отишли до имота на пострадалия в Николово. Изчакали да се стъмни и след като се уверили, че в жилището няма никой, разбили решетката на прозореца и влезли в гаража.

От помещението откраднали електрожен, електрически удължител, три медни тръби и капак за меден казан. На място разглобили електрожена и нагънали металите за по-удобно пренасяне. В дома на Теодор изгорили изолацията на кабелите и отделили медта от бронза. На следващия ден продали всичко на пункт за изкупуване на метали за 131 лв, които си разделили.

Осъжданият Теодор В. е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама