22-годишният Георги се нуждае от помощ, за да се движи отново

23:42, 10 фев 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22-годишният Георги Гутев се нуждае от помощ. Вследствие на инцидент в родното му село Червена вода, той е с увреден костен мозък, сподели за Topnovini.bg репортерът от "Бряг" Ренета Минкова.

Проблемите на 22-годишния Георги започнали след нелеп инцидент в края на предходния месец. Той излязъл вечерта на 31 януари на разходка с приятели по поляна в селото. Спънал се в къртичина и пада с главата надолу в дупка дълбока около метър и половина. Приятелите му не знаели, че не трябва да го местят, извадили го и викнали линейка, разказва пред Минкова майка му Анна Борисова.

В русенската болница Георги минава през скенер и рентген. Така специалистите открили, че има фрактури на два шийни прешлена. Трети прешлен е напълни разрушен, а четвърти е начупен. Осигурен е спешен транспорт за необходимата операция с линейка до София на следващия ден. Оказало се обаче, че за интервенцията са необходими 6 000 лева. Въпреки това младият мъж е опериран, тъй като костният мозък е много увреден и доста частици от строшените прешлени са влезли в него.

Той е преместен в Русе за рехабилитация, която е от огромно значение за пълното му възстановяване. Здравната каса обаче поемала само първите 7 дни рехабилитация, споделя майка му, като уточнява, че за всяка следваща седмица семейството му ще трябва да осигури по 500 лв., а раздвижването може да продължи и година. Към момента той си движи частично лявата ръка и само пръстите на дясната. Свива си краката само в коленете и не може да стои седнал.

Георги е завършил Техникума по дървообработване в Русе и е работил като сервитьор в русенско заведение. Майка му е в шивашка фирма, но е освободена от работа, за да се грижи за него.

Семейството призовава който има възможност,да помогне със средства Георги да се върне към нормалния си начин на живот. Желаещите могат да се свържат с майка му Анна Борисова на тел. 0877356034, или към банковата сметка на името на баща му Осман Аков - BG89STSA93000020925559. В магазин в Червена вода вече е сложена и кутия за дарения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама